Hoe print je een foto of tekst op hout?

De laatste tijd zie je het steeds vaker, foto’s op hout voor aan de muur, als naambordje of als decoratie.
Wil jij ook graag een foto of tekst op hout hebben? dit kun je laten doen maar zelf doen is leuker en ook nog eens goedkoop!
Dus heb je nog een stukje (rest)hout liggen lees zan zeker verder.
Printen op hout
Lees alles
Dit ben je nodig:
 
* een (laser) printer.
* een foto geprint in spiegelbeeld.
* Hout, het te printen vlak moet wel glad zijn.
* een schaar om de foto uit te knippen
* Home deco vernis €1.99 bij de action
* washandje of een spons
* een spateltje
 
stap 1:
Print de gewenste foto uit, dit kan op normaal papier. En zaag het hout op het gewenste formaat.
 
Stap 2:
Smeer de foto goed in met de vernis, let op het papier scheurt heel makkelijk dus doe dit voorzichtig.
 
Stap 3:
leg de foto op het gezaagde hout, doe ook dit voorzichtig want ook hier kan het papier makkelijk scheuren.
 
Stap 4:
Laat het drogen, ja met papier erop. droog het ongeveer 16 uur.
 
Stap 5:
Gebruik het washandje of het sponsje om het papier goed nat te maken, werk van binnen naar buiten.
Wrijf na het natmaken het papier van het hout af, ook dit moet voorzichtig gebeuren want de inkt is nat.
 
Stap 6:
Een beschermlaage vernis erover en klaar!

Welke Meetinstrumenten heb ik nodig

Sinds jongs af aan wordt het meten van voorwerpen ons aangeleerd. Het begint eenvoudig met een liniaal. Dit is vaak het eerste meetinstrumenten waarmee wij in aanraking komen. Het meten van voorwerpen wordt alleen maar eenvoudiger door de verschillende instrumenten die nu beschikbaar zijn. In deze blog geven wij een aantal voorbeelden van verschillende meetinstrumenten en waarvoor deze worden gebruikt.
Lees alles

Rolmaat

rolmaatEen rolmaat is een van de meest gebruikte meetinstrumenten. Het is een instrument die zich uitrolt met een band waarop de metriek staat uitgeschreven. Deze band heeft een uiteinde met een metaal clipje. Dit clipje gebruik je om de band vast te maken aan het voorwerp zodat je in een eenvoudige lijn de afstand kan meten. De rolmaat is zelf voorzien van een knop die jij kunt indrukken. Als de knop wordt ingedrukt dan wordt de gemeten afstand vastgehouden en rolt de band zich niet vanzelf terug. Dit instrument gebruik je vaak voor wat langere voorwerpen maar het is ook zeker mogelijk om dit te gebruiken bij wat kleinere voorwerpen.

Schuifmaat

 

schuifmaatEen rolmaat is geschikt voor verschillende lengtes en verschillende voorwerpen. Het kan natuurlijk altijd specifieker. Voor kleinere voorwerpen gebruiken we daarom de schuifmaat. De schuifmaat is ideaal als het gaat om de precieze afmetingen vast te stellen voor deze kleine voorwerpen. Het werkt redelijk eenvoudig. Je schuift het instrument open en schuift deze weer dicht zodat het voorwerp er strak tussen staat. Er zijn twee schalen op de schuifmaat te vinden dit geeft jou de mogelijkheid om op de millimeter nauwkeurig de afmetingen te achterhalen.

Afstandsmeter

digitale afstandsmeter
Tegenwoordig draait het ook om een stukje gebruiksvriendelijkheid. In dit digitale tijdperk is het meer dan logisch dat het meten ook een stuk eenvoudiger moet kunnen. Hiervoor gebruiken wij de digitale laser afstandsmeter. Dit meetinstrument kan doormiddel van een laser de exacte afstand meten en geeft dit dan weer op het scherm. Inderdaad, dit meetinstrument is super handig en maakt het meten van afstanden een stuk eenvoudiger. De afstandsmeter wordt ook vaak ingeschakeld om vooral grotere afstanden te meten. Je hebt in principe niemands hulp nodig om te meten nu kan je het helemaal zelf.

 

Welk meetinstrument kies jij?

Dit zijn maar een aantal voorbeelden van meetinstrumenten maar wel de meest gebruikte. Elke situatie kan namelijk een ander instrument nodig hebben. Het is daarom een goed idee om deze alvast in huis te hebben. We raden je daarom ook aan om een kijkje te nemen in het assortiment van www.tedtools.nl. Op deze website kan je het perfecte meetinstrument vinden en mocht je extra informatie of vragen hebben kun je eenvoudig contact opnemen.

Blogger: @shady grant

Hoe start ik mijn auto met een lege accu?

Elke bestuurder wil er zeker van zijn dat hij of zij alles goed doet om veilig op de weg te blijven. En naarmate het weer kouder wordt, valt er nog met meer zaken rekening te houden: hoe u uw auto winterbestendig maakt, hoe u voorzichtig rijdt in ijs en sneeuw en hoe u problemen met koud weer kunt oplossen. Als u de sleutel bijvoorbeeld draait en de auto niet start, is de accu waarschijnlijk het probleem. Maar weet u hoe u veilig startkabels moet gebruiken?

Lees alles
Wees er zeker van dat het de accu niet is:
 
Als u de sleutel omdraait en uw auto absoluut niets doet, is de kans groot dat de accu leeg is. Maar als u de sleutel omdraait en de motor hoort starten, is er waarschijnlijk wat anders aan de hand.
 
Verzamel de benodigdheden.
 
“Het is een goed idee om in het geval van een ​​noodgeval in iedergeval de volgende dingen in uw auto te hebben, startkabels, een EHBO-kit, zaklamp, een auto veiligheidsset en een reservewiel, Je kunt ook een jump-start starthulp overwegen, voor het geval je geen andere werkende auto in de buurt hebt wanneer je een accuboost nodig hebt. Het is een extra accu met een speciale powerbank om je accu een boost te geven in plaats van gebruik te maken van  een andere auto.
 
Afhankelijk van waar je accu zich bevindt, heb je misschien een schroevendraaier nodig – het is een goed idee om die ook in je voorraad te bewaren.
 
Oké, tijd voor actie!
 
Volledige details over het snel starten van een auto variëren van auto tot auto, dus raadpleeg de gebruikershandleiding voor nauwkeurige informatie over uw merk en model, maar hier zijn de algemene instructies:
 
Stap 1: Voordat u probeert de auto te starten, moet u ervoor zorgen dat beide  accu’s een vergelijkbare spanning hebben, anders is er kans om elektrische componenten te beschadigen.
 
Stap 2: Breng de auto’s zo dicht mogelijk bij elkaar, maar laat de auto’s elkaar niet raken.
 
Stap 3: Met beide auto’s uit de versnelling, en op de handrem, bij een automaat in de parkeer stand sluit u de startkabels aan in de volgende volgorde:
 
Sluit de rode klem aan op de positieve (+) pool van de “lege” accu.
Sluit de andere rode klem aan op de positieve (+) pool van de goede/volle accu.
Sluit de zwarte klem aan op de negatieve (-) pool van de goede/volle accu.
Sluit de andere zwarte klem voorzichtig aan op een groot metalen deel van het motorblok van uw auto. Sluit deze nooit aan op de negatieve (-) pool van de “lege” accu. Dit kan  vonken veroorzaken, die batterijgassen kunnen ontsteken.
Stap 4: Start de werkende auto en laat deze een paar minuten stationair draaien. Nadat je hem hebt laten draaien, start je de “kapotte” auto. Zodra uw “kapotte” auto is gestart en rijdt, koppelt u de startkabels onmiddellijk in omgekeerde volgorde los.
 
Je auto rijdt, maar het werk zit er nog niet op.
Nadat u uw auto weer aan de praat hebt gekregen, moet u deze minimaal 30 minuten stationair laten draaien of een tijdje rondrijden om de accu op te laden. Breng hem daarna naar een garage. “Zodra je je auto snel start, is het een goed idee om je accu te laten testen – wat je vaak gratis kunt doen bij een autogarage en kijken of deze moet worden vervangen, Ze kunnen ook uw spanning testen. Het laatste wat je wilt, is dat je de volgende keer dat je je auto probeert te starten, deze handleiding weer op moet zoeken.
Bouw je eigen houten bijzettafeltje
 
Dit handige DIY houten bijzettafel project geeft je huis een natuurlijke look!
Er is iets met houten meubels dat de kamer onmiddellijk opwarmt. Combineer ze met die van staal of glas en het karakter van het hout zal nog meer naar voren komen.
Bovendien zijn ze sterk, duurzaam, flexibel en makkelijk te onderhouden. Het is geen wonder waarom veel mensen dit prachtig vinden.
DIY houten boomstam bijzet tafelDIY boomstam bijzettafeltje

 

Lees alles
Als je een rustieke toevoeging aan je huis wilt, is deze perfect voor jou.

 

 
materialen:
Verschillende houten takken (gedroogd)
2 stuks – 300 mm x 300 mm multiplex
Houtlijm
Epoxy met zaagsel
Vernis
 
Gereedschappen:
TURBOplane of schaafmachine

Draadborg lijmen

 

Waarom een ​​Loctite draadborging?

Loctite-draadborgproducten voorkomen zelflossen en beveiligen schroefdraadbevestigingen tegen trillingen en schokken. Het zijn gemakkelijk stromende vloeistoffen die de gaten tussen de schroefdraden volledig opvullen. Loctite schroefdraadborgers borgen schroefdraadassemblages permanent en elimineren fretting en corrosie.

Lees alles
Mechanische delen, b.v. splitpennen en sluitringen worden alleen gebruikt om verlies van moeren en bouten te voorkomen.
Vergrendelingen, zoals tandflens en geribbelde flensbouten, moeren en ringen voorkomen zelflossen, maar zijn duur en hebben grotere flensdragende oppervlaktes nodig die kunnen leiden tot oppervlakteschade.
Voordelen van Loctite-schroefdraadborgmiddelen in vergelijking met traditionele mechanische vergrendelingen:
Voorkom ongewenste bewegingen, loskomen, lekken en corrosie
Bestand tegen trillingen
Eén component – schoon en gemakkelijk aan te brengen
Kan worden gebruikt op alle maten bevestigingsmiddelen – verlaag de inventariskosten
Verzegel schroefdraden – laat tapen door het gat toe
 
Kies de juiste Loctite-schroefdraadborger voor uw toepassing
 
Loctite-schroefdraadborgmiddelen zijn verkrijgbaar in verschillende viscositeiten en sterktes en kunnen voor een breed scala aan toepassingen worden gebruikt.
 
Lage sterkte
Loctite 222 trillingen en borgen
 
 
 
Verwijder met standaard handgereedschap, goed voor stelschroeven, kalibratieschroeven, meters, voor schroefdraadmaat tot M80.
 
 
Gemiddelde sterkte
Loctite verlijmen
 
 
Verwijderbaar met handgereedschap, maar moeilijker te demonteren; goed voor werktuigmachines en persen, pompen en compressoren, bevestigingsbouten, versnellingsbakken, voor schroefdraadmaat tot M80.
 
 
Grote sterkte
Loctite bevestigen verlijmen
Hoge sterkte Loctite
 
Zeer moeilijk te demonteren met standaard handgereedschap; vereist mogelijk plaatselijke warmte voor verwijdering. Goed voor permanente assemblages op zware apparatuur, tapeinden, motor- en pompbevestigingen, voor schroefdraadmaten tot M80.
 
Smering
Loctite Wicking
 
Zeer moeilijk te demonteren met standaard handgereedschap; vereist mogelijk plaatselijke warmte voor verwijdering. Voor voorgemonteerde bevestigingen, instrumentatie of carburateurschroeven.
 
Vaste stoffen(semi-massief)
Loctite Vaste stoffen
 
Semi-solide schroefdraadborgmiddelen van gemiddelde en hoge sterkte die kunnen worden gebruikt met draadgroottes tot M50. Verwijderbaar met standaard handgereedschap.
Loctite draadborging selecteren toepassing

Ben jij een wijnliefhebber en heb je nog wat afval hout of een oude pallet in de schuur?

Laat je inspireren door de foto’s die wij tegen kwamen!

Lees alles

Als je een beetje handig bent maak je deze creaties natuurlijk zelf. Met een beetje creativiteit en wat goed gereedschap kom je al een heel eind.
Voeg wat metalen elementen toe en brand het hout voor een industriele/rustieke look. Steigerbuizen doen het heel goed!
Met een zaag, boormachine en wat schroeven heb je al een eenvoudig wijnrek.

Bron: https://www.zelfmaak-ideetjes.nl/doe-het-zelvers/

Hoe buig je hout zonder stoom?

Dus je wilt hout buigen voor een project, maar je hebt geen stoombox bij de hand? Maak je geen zorgen, er bestaat een oplossing!
zelfs zonder stoom of stoombox, maar met andere effectieve houtbuig technieken. Met behulp van deze handleiding gaat het zeker lukken!

Lees alles

Basistechnieken voor het buigen van hout

Je moet één ding onthouden als het gaat om het buigen van hout, je moet geduld hebben. Hout is van nature flexibel ondanks het hoge vochtgehalte, maar zodra het is gezaagd en of na het kappen, begint het hout vocht te verliezen en begint het uit te harden. Wanneer dit gebeurt, kan het veel tijd en moeite kosten om hout in verschillende vormen te buigen. Met behulp van onze technieken gebruik je geen warmte of stoom, maar het kan wel enige tijd duren om hout te buigen.

Wat ben je nodig:

Hout, de afmetingen die je wilt gaan gebruiken/maken.

Mal

klemmen Deze bijvoorbeeld.

epoxy of lijm

Kurk plaat (op rol)

De lamineermethode

De lamineermethode gebruikt een epoxy of een speciale soort lijm om hout te buigen. U gebruikt een vorm of een patroon waar het hout in wordt geplaatst om de gewenste vorm te maken. de Epoxy/lijm  wordt vervolgens toegevoegd om het hout de gewenste vorm te laten behouden.

1) Bereid het hout voor

Snijd de lengte van de houten strips iets langer dan in de gewenste vorm. Je moet dit doen omdat deze techniek de lengte van het hout verkort. Trek een diagonale lijn met een potlood en een liniaal over de onderkant van het papier. Dit wordt gedaan om te zien welk stuk hout waar hoort.

Snijd de houten strips met behulp van een rechte strip. Plaats het niet recht op, dit veroorzaakt namelijk splinters en scheuren in het hout.

Gebruik een kurkvoering om het hout uit te lijnen. De kurk fungeert als een demper voor de vervorming. Ook werkt het kurk om oneffenheden op te heffen . Dit maakt het hout gemakkelijker om mee te werken.

2) Toevoegen van de lijm.


Plaats nu de lijm in de mal. De lijm helpt het hout zijn nieuwe gebogen vorm te behouden. Een wegwerp-verfroller kan gemakkelijker lijm op het hout aanbrengen dan met een spons of een kwast.

Nadat u het hout met de lijm of het laminaat hebt bedekt, plaatst u het in de vorm. Doe dit snel voordat de lijm is uitgehard. U moet nog een laag strips met lijm aanbrengen om het lamineerproces verder te verbeteren. U kunt dit proces herhalen totdat uw hout de juiste dikte heeft.

3) Zet ​​het hout vast met klemmen.


Klem de houten stukken samen. Houd het hout geklemd totdat de lijm is opgedroogd. Controleer de informatie van de fabrikant over hoe lang de lijm droogt voordat het hout uit de mal gehaald kan worden. Zodra de lijm is opgedroogd, snijdt u de uiteinden af ​​op de gewenste maat.

Met behulp van de kerf-snijmethode

De kerf-snijmethode is een andere manier om hout te buigen en staat ook bekend als zeer effectief. Dit maakt gebruik van bijna dezelfde techniek als houtlaminering, maar met een paar kleine verschillen.

Knip inkepingen in 2/3 van de dikte van het hout. De kerf moet zich aan de binnenkant van de curve bevinden die u wilt buigen. Houd er rekening mee dat de kerf precies de juiste lengte moet hebben, anders kunnen deze het hout breken en barsten.

Probeer de kerf op een afstand van minstens 1,3 cm te krijgen. Creëer een gelijkmatige afstand tussen de kerven

Snijd met de nerven mee om de kans op kloven van hout te verminderen.

Verwijder de openingen van twee inkepingen door de uiteinden van het hout samen te drukken wanneer het vormen of buigen is voltooid.

Nadat het hout is gebogen, wilt u ervoor zorgen dat het zo blijft. Handhaaf de bocht door een lijm of epoxy te gebruiken. Breng een epoxy of lijm aan op het hout. Verwijder de kerving door lijm en zaagsel te mengen om de gaten op te vullen.

Wacht tot de lijm volledig is uitgehard voordat u deze voor een project gebruikt.

Conclusie

Het is mogelijk om hout te buigen, zelfs zonder hitte of stoom toe te passen. U kunt kerving- en lamineermethoden gebruiken, twee effectieve en even populaire houtbuigtechnieken.

Voorkom afscheuren en splinteren bij het zagen van multiplex, voor eens en voor altijd!

 

Lees alles

Multiplex is geweldig. Het is betaalbaar, gemakkelijk te werken en ziet er, wanneer het op de juiste manier wordt gebruikt, geweldig uit.
Multiplex heeft ook zijn nadelen, met name scheuren: de ruwe, gekartelde randen die het gevolg zijn van het zagen van het dunne fineer. Het is frustrerend en het ziet er absoluut verschrikkelijk uit. Elke houtbewerker die het ooit heeft gebruikt, kan zijn ellende uitspreken, wat een project van anders hoge kwaliteit kan verpesten.

Maar, het hoeft niet zo te zijn. Of u nu een eenvoudig project of een volledige vloot aangepaste keukenkasten bouwt, ook u kunt het splinteren vrijwel voorkomen.

Wat is tearout?
Tearout gebeurt wanneer je dwars door het kern snijdt. Hier worden de vezels niet ondersteund door die ernaast, dus als ze een impact hebben, buigen ze zichzelf vanzelf. Dit haalt ze uit de weg en neemt je mooie schone rand mee.

Dus om van tearout af te komen, moeten we twee dingen in die vergelijking aanpassen: hoe goed de vezels worden ondersteund, of, hoe intens de impact op de vezels is. We doen beide in de onderstaande stappen.

Laten we bij het makkelijkste beginnen: kies het juiste zaagblad, in de juiste richting.

Natuurlijk wilt u een fijn tandblad kiezen dat goed werkt om triplex te zagen. Deze hebben de neiging om meer tanden per centimeter te hebben, evenals een hogere schuine hoek die door het hout snijd. Voor een cirkelzaag kun je eenvoudig een multiplex-blad voor €10 bij elke bouwmarkt kopen en het werkt magisch op je zaagsneden. Op de tafelzaag hebt u misschien geen duur zaagblad nodig, hoewel ze wel kunnen helpen. Zorg er alleen voor dat u een hoogwaardig combinatieblad gebruikt met minimaal veertig tanden.

 Ten tweede wilt u het hout zo zagen dat het blad het hout binnenkomt aan de voorkant van de tand. Voor een cirkelzaag betekent dit dat de goede kant naar beneden wordt geplaatst en op een tafelzaag de goede kant naar boven.

Gebruik altijd een nulspeling.

Het maakt niet uit welk gereedschap u gebruikt, de beste manier om tearout te verminderen, is om het mes of bit te omgeven met een nulvrij oppervlak. Dit is even belangrijk op de lintzaag, verstekzaag of tafelzaag. Een wisselplaat met nul speling creëert de kleinste hoeveelheid open gebied rond het blad om de houtvezels rondom de snede zoveel mogelijk te ondersteunen.

Maak eerst de snijlijn.

Tearout ziet er zo ruig uit omdat het bovenste en onderste fineer op onvoorspelbare manieren worden afgebroken wanneer ze een impact hebben. Dus, een manier om de ruwe randen te voorkomen, is om de vezels opzettelijk te snijden waar je ze kunt controleren. Ze gaan ergens knappen, dus je kunt ze net zo goed helpen aanwijzen waar ze dat moeten doen.

U kunt met een rechte rand en een scherp mes over het graantje snijden, of als uw snede dicht genoeg bij een rand is, maakt een markeringslijn.
Omdat u slechts één kant van de zaagsnede kunt verzekeren, moet u ervoor zorgen dat u uw snede zo instelt dat de “goede” kant aan de beoogde kant van het mes zit.

Ondersteun de houtvezels rond de snede met tape.

Omdat scheuren optreedt wanneer de vezels in alle richtingen worden geduwd, kunt u deze op hun plaats houden door schilderstape over de zaaglijn te plaatsen.

Deze methode wordt vaak succesvol voor het maken van mallen, en simpele projecten gebruikt., Dus het is de extra paar seconden en de kosten van de tape waard wanneer je multiplex snijdt.

 Maak twee passen op de tafelzaag

Wanneer u zaagt in meubelkwaliteit of misschien met melamine of enkele grote panelen werkt, moet u de snede in twee stappen aanpakken. Veel winkels hebben zelfs tafelzagen met twee bladen, een voor het frezen en een voor het doorzagen. Dit doet precies hetzelfde, alleen frees je bij de ene de helft door.

Om de eerste inkeping langs de onderkant van het hout te laten snijden, plaatst u uw blad ongeveer 1.58mm  boven de tafel en maakt u een complete insnede.

Hier is er niet veel neerwaartse druk van het blad, dus het heeft niet zoveel invloed op de vezels en laat een mooi, schoon oppervlak achter. (Als je je uitlijning instelt met een lat of stopblok, kun je dit systeem zelfs hacken door eerst een scoringsuitsnede in het zichtvlak te maken en vervolgens om te draaien om je definitieve snede te maken.

Breng vervolgens het blad op de juiste hoogte om op maat te zagen. Door deze inkeping te creëren, vermindert u de impact op de vezels en houdt u ze waar ze horen.

 Elk van deze methoden werkt, dus probeer ze met een stukje ‘’afvalhout’’ van een plaat multiplex en gereedschap / mesopstelling om te zien welke u de beste resultaten geeft. Uiteindelijk zul je elke techniek, of een combinatie, voor verschillende toepassingen gebruiken, dus onthoud deze technieken!